• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/okuling1
  • https://www.instagram.com/okuling

Menü

Lucky Boom Game

Bana göre ingilizce öğretmenlerinin en büyük zevklerindendir oyun oynatmak. Hele bir de oynattığımız oyunlardan öğrencilerin zevk aldığını görürsek, bu işe ayrı heyecan ve tat katar. Burada bahsedeceğim oyun klasik kelime oyunudur. Aslında bildiğimiz oyunlara bir iki değişiklik katınca, oyunların sıradanlıktan çıkıp çok daha zevkle oynandığını fark edeceksiniz. Bu oyubu ünite sonlarında, fiillerin, sıfatların öğretiminde çok rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Benim nasıl uyguladığımı sıfatlardan örnek vererek analatayım sizlere. Öncelikle oyunda kaç tane sıfat kullanacaksam her birini küçük bir kağıda yazıyorum. İkinci olarak sıfatlara zorluk derecelerine göre puanlar veriyorum.



Sıfat sayılarını sınıftaki öğrenci sayılarına göre ayarlamaya çalışıyorum. Sıfatların yanına puanları artıracak ve yaza azaltacak başka kağıtlar ekliyorum. Boom, Lucky, winner, loser gibi duruma göre bu kağıtları da değiştiriyorum.



Biraz uzattım fakat şimdi anlatıyorum.

1.Öğrencileri gruplara ayırıyorum

2. Hazırlamış olduğum kağıtları bir kutu içine koyuyorum ve sırası gelen öğrenci çektiği kağıttaki kelimenin Türkçesini söylüyor ve üstünde yazan puanı takımına kazandırıyor. Eğer çektiği kağıttaki kelimeyi cümle içinde kullanabilirse kağıtta yazan puanın iki katını takımına kazandırıyor.

3. Öğrenciler kağıtları çekerken araya serpiştirdiğim "Boom, Lucky, Winner ve Loser" gibi kağıtları da çekebilir. Eğer (BOOM -100) kağıdını çekerse, en son oynayan rakip grubun son kelimesi veya cümlesini tekrar etmek zorunda edemezse gruptan 100 puan siliyorum. Eğer BOOM -200 çıkarsa karşı grupların söylediği son iki kelimeyi veya cümleyi söylemek zorunda, söyleyemezse 200 puanı gruptan siliyorum.

4. Eğer Lucky, Loser gibi kağıtlar çekilirse üstlerinde yazan puanlara göre rakibin son cümlelerini söylemeleri halinde kağıt üzerindeki puanları gruplarına kazandıracaklar.

Araya bu kağıtları serpiştirmemdeki amaç çoocukların oyunu daha iyi takip etmesi ve aradaki farkın açılmaması.Aksi durumda çocukların canı sıkılmaya başlıyor ve oyundan soğuyorlar. Bu durumda çocuklar oyunu bitene kadar takip etmekte kalıyor ve baya eğlenerek kelimeleri tekrar etmiş oluyorlar.






Yorumlar - Yorum Yaz
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam129
Toplam Ziyaret1100854